We stellen u graag voor

Expert Jorn Mazet is de nieuwe Power BI Consultant bij On IT!

Power BI Consultant Jorn Mazet

Expertise

Microsoft Power BI

On IT! Hub

Antwerpen

Leeftijd

44

Hobby’s

Fat Bastard

Sinds oktober versterkt Jorn Mazet de On IT Crew. Als Power BI Consultant zal Jorn zijn expertise inzetten om onze klanten aan waardevolle inzichten te helpen gebaseerd op data. Van het opzetten van de architectuur tot visualisering en ondersteuning: met Microsoft Power BI, zo genereert Jorn waarde uit IT. We spraken met Jorn over zijn professionele achtergrond, verleden én toekomst, passie voor rapportering en … over rauwe rock ’n roll.

HOE IS JE INTERESSE IN POWER BI ONTSTAAN?

Ik ben organisch in Business Intelligence gerold, vanuit mijn vroegere professionele bezigheid in Finance. In deze sector ontdekte ik mijn interesse in het rapporteringsgegeven. Ik ondervond dat er vaak (veel) meer geleerd kan worden uit data dan dat je zou denken. Voor het opzetten van rapporteringen vanuit verschillende bronnen specialiseerde ik me dan ook eerst in MS Excel. Maar zoals velen botste ik al snel op de beperkingen. Denk aan repetitieve manuele handelingen en niet-geautomatiseerde updates. Omdat ik de toepassingen van Microsoft gebruikte, zette ik in 2016 de logische stap naar het toen nog jonge Power BI. Ik ontdekte een indrukwekkende tool die heel wat nieuwe mogelijkheden meebracht!

WAT VIND JE ZELF HET MEEST BOEIENDE ASPECT VAN POWER BI?

Puur praktisch: het vertalen van lijnen data naar veelzeggende visualisaties. Een rapportering moet in de eerste plaats correct zijn, in de tweede plaats functioneel. Maar een attractieve rapportering in huisstijl die rekening houdt met gebruikersgewoontes zorgt er voor dat de rapportering vaak gebruikt wordt.

VERTEL ONS EENS WAT MEER OVER DE ONTWIKKELING VAN JE LOOPBAAN.

Mijn eerste stappen in het professionele leven waren in de boekhouding. Zo startte ik in een KMO waar ik de boekhouding A-Y deed. Na een kleine tussenstap in de toeristische sector ben ik bij een multinational in glas begonnen, in de automotive-poot. Daar werd ik al snel de go to guy voor alle Excel-rapporten binnen de financiële dienst.

 

In 2010 ben ik een uitdaging aangegaan in de sociale economie. Aanvankelijk puur in de boekhouding, maar al snel absorbeerde ik de IT-verantwoordelijkheid. Hierbij de SAP-implementatie als Project Manager, waarvoor we een BeNeLux Gold Quality Implementation Award van SAP voor ontvingen. Na deze implementatie nam ik over als Finance Manager en werkte ik nauw samen met de algemeen directeur aan de overname van een ander bedrijf in de sociale economie. In het kader van mijn taken als Finance Manager bouwde ik een uitgebreide rapportering met de data uit SAP om de verschillende bedrijfstakken te ondersteunen. Eerst werkte ik deze uit in MS Excel, maar omwille van de limieten keek ik rond naar tools waarmee dit beter kon. Enter Power BI.


Als early adopter van deze tool, heb ik Power BI weten groeien van een schuchter pakket met een relatief kleine following tot de strafste tool in BI-land.

Het raakvlak tussen Power BI en mijn persoonlijke passie deed me inzien wat mijn professionele focus zou worden. Ik gooide mijn carrière om toen een opportuniteit zich aanbood om mij verder te specialiseren. Een keuze die ik me nog niet heb beklaagd.

WAT WIL JE BIJ ON IT! VERWEZELIJKEN?

Bij On IT! vind ik een gepassioneerd en goed geleid team dat dezelfde visie rond Power BI heeft als ik. Meer dan ooit kan ik “mijn” stempel drukken op het Power BI-team in opbouw. De positionering van Power BI bij On IT is correct en er wordt de juiste klemtoon gelegd. Ik weet dat ik met mijn expertise de interne én externe klanten kan en mag verder helpen. Niet alleen op projectbasis maar zeker ook als coach. Mensen opleiden tot interne Power BI Power Users en Power BI Consultants zie ik als een fijne uitdaging.

WAAR VUL JE JOUW EIGEN TIJD ZOAL MEE?

Buiten het werk heb ik 2 families die quasi al mijn tijd in beslag nemen; mijn gezin met m’n vriendin, onze 2 kinderen en 2 katten. Hasse (11) en Wout (7) zijn de meest fantastische redenen om de voetjes op de grond te houden. Er gaat dan ook niets boven hen. Hasse heeft me meegesleurd in haar handbal-avontuur, ik ben dan ook recent terug beginnen sporten en sta ik in doel bij de “oudere” talenten van HC Schoten. Ik was vroeger al doelman in het voetbal, maar dit is toch iets helemaal anders. Mijn tweede familie is mijn band Fat Bastard, een rauwe rock n’ rollband waarmee we België (en soms ook de buurlanden) mee aan het veroveren zijn. Zo speelden we afgelopen zomer op het Alcatraz-festival in Kortrijk voor 7000 mensen.

FANTASTISCH. WELKOM AAN BOORD, JORN!

Vijf Misvattingen Over Power BI Ontkracht

Jorn Mazet werkt al sinds 2016 met het toen nog schuchtere pakket dat Microsoft Power BI was. Intussen groeide het uit tot de strafste tool in BI land. Jorn werd (en wordt nog steeds) geconfronteerd met vragen en opmerkingen. De ene correct, een andere fout, en nog een andere achterhaald. Daarom overloopt Jorn de vijf méést gehoorde misvattingen uit en voegt hij zijn inzichten toe.
Power BI Misvattingen Ontkracht